It is currently Tue Oct 24, 2017 4:44 pm

All times are UTC + 7 hours




Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Author Message
 Post subject: Another accident in phillipine
PostPosted: Thu Jul 09, 2009 10:38 am 
Offline
User avatar

Joined: Wed Jun 14, 2006 10:07 am
Posts: 446
Location: Market
Satu lagi kecelakaan yang menimpa diver pada waktu di surface..sekiranya mudah2an di Indonesia bisa lebih cautious..what do you guys thinks?

CEBU, Philippines — In the wake of a scuba diving accident that killed a Japanese tourist, authorities in Cebu warned dive shop owners to clean up their acts or find another source of income.

Lapu-Lapu City Administrator Teodulo Ybanez said authorities would terminate business permits of dive shop owners who fail to follow standard dive safety protocol such as deploying dive flags and marker buoys.

Police investigators said Blue World Collection, a Japanese-owned dive shop in Cebu, failed to deploy dive flags, buoys or warning markers in the area where Etsuko Kosaka, 52, died while scuba diving on June 25.

Kosaka was ascending at the end of a dive with other tourist divers when she was hit and killed by a speed boat.

Police arrested the driver of the boat, Antonio Cahilig, and charged him with homicide.

Ybañez told reporters that there have been multiple accidents involving tourists that can be traced to dive operator negligence.

_________________
People got to see this www.sharkwater.com !!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 09, 2009 9:27 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Sep 27, 2008 3:17 pm
Posts: 618
Location: sanur - bali
waspadalah....waspadalah...!!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Jul 09, 2009 10:57 pm 
Offline
User avatar

Joined: Thu Jul 09, 2009 5:51 pm
Posts: 1571
Location: Jakarta
Kalau nggak salah satu atau dua bulan yang lalu ada similar incident di Tioman. A japanese was hit by propeller. Posisinya di jetty.

Saya sering lihat orang yg dive di sekitar jetty yang sibuk seperti di P. Pramuka, ngeri memang.... hiiiii.....

Safe diving lah.

_________________
BBeXplorers - Indonesia's Center for Diving Excellence | GUE Affiliate | We provide: Diver Training, EFR Training, Halcyon Dive Systems | Need info on joining DAN? E-mail me: rendra [at] banyubiru.org | Join our group on facebook: Banyu Biru Explorers


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 10, 2009 2:42 am 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Mon Jun 12, 2006 10:40 pm
Posts: 1030
Location: kingdom of undersea
tragis..., makanya jgn pd suka males naekin susis kalo lg safety stop (termasuk gw jg sih) :oops:

_________________
PETUALANG - Penyelam Tua Lupa Pulang


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 10, 2009 4:02 am 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 27, 2007 6:53 pm
Posts: 1379
Location: Sanur - Bali
Waah..dimana sama ya kasusnya,.. beberapa minggu lalu juga di Lembongan, diver si sabet propeller, tapi untung kagak lewat, walau muka udah tersisir..

Be aware about boat traffic when August to October in crystal bay during the Mola show,...kali aja ada yg mampir disitu dive nya..
Sekarang bukan dalemnya yg kita takuti saat dive di crystal bay, sekalipun harus turun 45-50 meter, dengan resiko di blender, tapi blender puluhan boat dipermukaan yg lebih mengerikan.. :lol: :lol:

_________________
Instructor & Trips Organizer
Bali Marine Diving, Dive for Bali & Beyond
CP : Nicky/WA 08123891254/08123808808
Web : http://www.balimarinediving.com
FB : http://www.facebook.com/balimarinedive
IG : @balimarinedive
Twit : @balimarinedive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Aug 05, 2009 3:11 pm 
Offline

Joined: Tue Mar 20, 2007 5:58 pm
Posts: 1052
menurut saya sebenernya yang salah adalah divernya. sayang disini belum ada undang-undang yang mengharuskan diver untuk memakai surface marker di area yang banyak speed boat. kalau menyalahkan supir boat karena mereka harusnya bisa melihat gelembung di permukaan, rasanya terlalu naif. nggak gampang ngelihat bubbles di permukaan air, apalagi kalau sedang ada riak gelombang.

saran saya sih bawalah selalu surface marker (sosis) dan pasang setiap kali mau naik. jadikan ini kebiasaan, karena ini juga memudahkan boat driver melihat diver yang naik & bisa langsung menjemput. apalagi kalau divernya banyak, keburu keseret arus. biasakan juga bawa surface marker di area yang arusnya kenceng. ini amat membantu untuk melihat diver di kejauhan. kalo di penida diver telat dijemput bisa-bisa nyampe australia..


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 

All times are UTC + 7 hours


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to: